
Rapoarte I2DS2
Secțiunea Rapoarte conține analize, studii și alte livrabile realizate de echipa I2DS2. Rapoartele sunt elaborate din proprie inițiativă sau în baza comenzilor primite de la organizațiile partenere.
Produsele de analiză ale I2DS2 pot fi prognoze strategice, de fenomen sau stare, diagnoze de securitate, studii de caz și alte materiale de analiză elaborate în baza metodologiilor consacrate sau a celor proprii, adaptate cerințelor și obiectivelor de analiză.
Ariile noastre de expertiză: securitate națională, securitate europeană și euro-atlantică, securitate internațională, afaceri internaționale, analiză de informații pentru securitatea națională, analiză de informații pentru afaceri, securitatea organizațiilor, securitatea privată, securitatea fizică, securitatea cibernetică, intelligence pentru competitivitate în afaceri, managementul riscului.
Analize și opinii
Ukrainian USV (Uncrewed Surface Vessel) attack on ships of the Black Sea Fleet
Valentin Mateiu
23.05.2023
Analize și opinii
RĂZBOIUL DIN UCRAINA: CE VA URMA?
Ștefan Dănilă
24.02.2023
1. Ucraina cedează
2. Armata rusă cedează
3. „Înghețarea liniei frontului”
4. Încetarea sprijinului militar pentru Ucraina
5. „Implicarea directă a SUA”
6. Armistițiu temporar și conflict semi-înghețat
Analize și opinii
Atacul cu USV-uri de la Sevastopol. Variabile și constante în lupta navală. O armă (relativ) nouă și tactici cunoscute
Sandu-Valentin Mateiu
14.11.2022
Analize și opinii
Certitudine și incertitudine ca urmare a declanșării unor schimbări coercitive ireversibile la nivel regional și global
Stelian Teodorescu
05.05.2022
Intelligence Strategic
Raportul periodic ”Intelligence strategic” este un nou tip de produs I2DS2, cu intenția de a aduce în atenția experților, dar și a publicului larg interesat de problemele de securitate, a principalelor tendințe și a celor mai noi evoluții înregistrate în activitatea structurilor civile și militare de informații din lume. Cu accent asupra operațiilor de intelligence ale unor state ostile NATO și UE, respectiv asupra modului posibil de afectare a securității transatlantice sub impactul numeroaselor provocări de securitate regionale și globale.
În confruntările actuale și din viitor - neregulate, hibride, sau de altă natură, utilizarea structurilor de intelligence devine din nou extrem de importantă. Asimilarea de către aceste servicii a tehnologiilor avansate și emergente poate fi decisivă. Transformarea digitală, analiza predictivă, stocarea și diseminarea datelor, asistarea proceselor decizionale folosind inclusiv Inteligența Artificială, vor schimba jocurilor în afacerile de Inteligence Strategic.
Analize și opinii
Dezbateri aprinse cu privire la posibilele planuri de redesenare a granițelor în Balcanii de Vest
Stelian Teodorescu
14.06.2021
Influența tehnologiilor emergente și disruptive asupra organizării și întrebuințării forțelor armate
04 martie 2020
Dezvoltarea tehnologiilor militare și viitorul arsenal super- ... ultra- ... hiper- ... tehnologizat al marilor puteri sunt teme care fascinează analiștii apărării și futurologii războiului.