Statutul I2DS2
Art.8 Scopuri și obiective
(Extras)
-
Promovarea È™i conÈ™tientizarea publicului cu privire la conceptele de securitate, apărare È™i intelligence în contextul diversificării È™i intensificării amenințărilor de securitate.
-
Realizarea individual sau în colaborări naÈ›ionale sau internaÈ›ionale de analize, studii È™i altele asemenea în domeniile securitate, apărare È™i intelligence.
-
Asistarea instituÈ›iilor publice pentru creÈ™terea eficienÈ›ei È™i eficacității prin furnizarea de analize, studii È™i recomandări de politică publică în domeniile securitate, apărare È™i intelligence.
-
Consolidarea È™i convergenÈ›a politicilor È™i măsurilor de securitate aplicabile într-o abordare unitară È™i echilibrată, în orice mediu organizaÈ›ional, pentru a se asigura un nivel consecvent È™i uniform de protecÈ›ie È™i securitate.
-
Elaborarea de principii È™i standarde profesionale în domeniile securitate, apărare È™i intelligence.
-
Managementul, coordonarea, dezvoltarea și sprijinirea rețelelor de tip cluster, respectiv a celor de cunoaștere și diseminare din domeniile securitate, apărare și intelligence.
-
Organizarea de reÈ›ele profesionale ÅŸi de puncte de contact/informare în domeniile securitate, apărare È™i intelligence.
-
IniÈ›ierea, organizarea È™i derularea de programe de pregătire profesională, cursuri de specializare, perfecÈ›ionare È™i È™colarizare a asociaÈ›ilor È™i terÈ›ilor, în domeniile de referință ale AsociaÈ›iei.
-
Organizarea de seminarii, conferințe, mese rotunde, ateliere de lucru, dezbateri publice și alte activități similare sau adiacente acestora.
-
Inițierea, organizarea și derularea de activități de cultură de securitate, apărare și intelligence.
-
Cercetarea - dezvoltarea (C&D) în domeniile securitate, apărare È™i intelligence, precum È™i stimularea cooperării între instituÈ›ii de cercetare - dezvoltare È™i inovare (CDI) È™i beneficiari ai activităților de CDI.
-
Identificarea și promovarea inițiativelor care generează produse și servicii inovatoare.
-
Facilitarea È™i accelerarea colaborării, în domeniul cercetării, între mediul universitar, mediul de afaceri È™i diverse alte formate de creare, acumulare È™i diseminare de idei din domeniile securitate, apărare È™i intelligence.
-
Promovarea unei abordări multiparadigmatice, multiculturale, multidisciplinare È™i trans-sectoriale în domeniile securitate, apărare È™i intelligence.
-
Promovarea unei imafini obiective, complete și corecte despre securitatea națională, securitatea individuală și securitatea organizației.
Calitatea de membru al I2DS2
Statut, Art. 5
​
Membrii AsociaÈ›iei doresc să se asocieze pe baza liberului consimțământ È™i a voinÈ›ei de asociere cu scopul de a promova, susÈ›ine, dezvolta È™i disemina orientări, analize, politici È™i strategii, forme adecvate de cultură È™i educaÈ›ie, precum È™i activități care privesc cercetarea È™i inovarea, în domeniile securitate, apărare È™i intelligence, în spiritul valorilor româneÈ™ti, europene È™i euro-atlantice.
​
Statut, Art. 9
​
Membrii Asociației pot fi:
-
persoane juridice È™i persoane fizice care activează în cadrul sau în legătură cu domeniile securitate, apărare È™i intelligence, furnizori de servicii È™i produse specifice;
-
persoane fizice care activează în cadrul celor de mai sus;
-
persoane fizice care au calificări sau calități speciale în legătură cu activitățile de referință;
-
persoanele juridice sau fizice care nu activează în acest domeniu de activitate (membrii simpatizanÈ›i).
Regulament primire membri
​
Criteriile pentru primirea de membri în AsociaÈ›ie îl constituie profilul profesional, intelectual È™i moral al candidatului, precum È™i acceptarea Codului etic al AsociaÈ›iei.
​
Admiterea de noi membri este în competenÈ›a membrilor fondatori. Membrii AsociaÈ›iei sunt acceptaÈ›i prin vot deschis în È™edință a membrilor fondatori.
Acceptarea de noi membri se face cu exprimarea unanimă a acordului membrilor fondatori participanți la ședință.
​
Evaluarea pentru primirea de membri în AsociaÈ›ie se realizează pe baza Cererii de adeziune.
Codul de etica
PRINCIPII ETICE
-
Principiile de etică ale AsociaÈ›iei recunosc È™i corespund bunelor practici în activitatea ONG-urilor, bazate pe integritate morală È™i legalitate, transparență, confidenÈ›ialitate È™i loialitate, profesionalism È™i demnitate.
-
Membrii AsociaÈ›iei vor respecta legislaÈ›ia în vigoare, obligaÈ›iile contractuale, sarcinile asumate È™i cerinÈ›ele de implicare în activități de responsabilitate socială, ce le revin în acord cu actele constitutive ale AsociaÈ›iei, hotărârile Consiliului Director, planurile de activitate, documentele contractuale, documentele de proiect, acÈ›iunile de voluntariat È™i altele asemenea.
-
Membrii AsociaÈ›iei, vor acÈ›iona la nivel individual È™i ca echipă unită în scopul realizării È™i promovării scopului È™i obiectivelor AsociaÈ›iei, vor urma calea dialogului È™i cooperării pentru rezolvarea tuturor problemelor divergente, respectiv vor oferi feedbackuri active È™i pertinente iniÈ›iativelor È™i acÈ›iunilor AsociaÈ›iei, în vederea îmbunătățirii È™i dezvoltării activității.
-
Se recomandă membrilor AsociaÈ›iei să respecte legislaÈ›ia în vigoare È™i să adopte o conduită socială È™i morală corespunzătoare în orice acÈ›iune È™i non-acÈ›iune din afara activității AsociaÈ›iei.
-
Se recomandă membrilor AsociaÈ›iei să nu angajeze AsociaÈ›ia sub nicio formă È™i în niciun fel, în absenÈ›a unui mandat în acest sens, È™i să nu îÈ™i asume obligaÈ›ii față de AsociaÈ›ie sau terÈ›i pe care, principial, nu sunt în măsura să le îndeplinească.
REGULI DE ETICÄ‚
-
AsociaÈ›ia asumă o relaÈ›ie de parteneriat cu beneficiarii activității sale, în spiritul principiilor È™i valorilor poporului român, precum È™i în acord cu cerinÈ›ele de apartenență la comunitatea euro-atlantică È™i europeană din care România face parte.
-
Reperul fundamental al activității AsociaÈ›iei este calitatea ridicată a produselor È™i serviciilor realizate, în raport cu care toÈ›i membrii AsociaÈ›iei vor acÈ›iona cu consecvență, în orice ocazie.
-
AsociaÈ›ia È™i membrii săi pun accent pe calitatea conÈ›inutului contribuÈ›iei lor la realizarea obiectivelor AsociaÈ›iei È™i urmăresc, în permanență, îndeplinirea criteriilor de obiectivitate, non-partizanat È™i integritate, esenÈ›iale în spaÈ›iul securității, apărării È™i intelligence-ului.
-
Activitatea AsociaÈ›iei se bazează pe corectitudine în relaÈ›ia cu terÈ›ii È™i pe transparență în relaÈ›ia cu societatea. Membrii AsociaÈ›iei comunică în numele AsociaÈ›iei cu demnitate, onestitate È™i verticalitate în orice situaÈ›ie È™i context.
-
AsociaÈ›ia păstrează confidenÈ›ialitatea informaÈ›iilor obÈ›inute de la membri, parteneri, colaboratori, simpatizanÈ›i etc. în condiÈ›iile legii È™i al obligaÈ›iilor asumate prin documentele de colaborare.
-
În urmărirea aplicării prezentului Cod de etică Consiliul Director poate constitui un Consiliu de etică, în raport cu volumul È™i complexitatea activităților AsociaÈ›iei È™i îi poate evidenÈ›ia pe aceia care s-au remarcat în mod deosebit în plan etic.
-
Nerespectarea prevederilor prezentului Cod de etică poate conduce la sancÈ›ionarea celor vinovaÈ›i, în acord cu prevederile actelor constitutive ale AsociaÈ›iei È™i hotărârile Consiliului Director.