top of page

Asociația I2DS2

Împreună pentru o lume mai sigură

Statut, Art. 7                                                                                                            Act constitutiv, Art. 6

Scopul I2DS2 este de a promova, susține, dezvolta și disemina orientări, analize, politici și strategii, forme adecvate de cultură și educație, precum și activități care privesc cercetarea și inovarea, în domeniile securitate, apărare și intelligence, în spiritul valorilor românești, europene și euro-atlantice, contribuind la realizarea cadrului necesar cooperării depline și eficiente cu instituțiile statului, cu alte organizații publice sau private, cu entități asociative și profesionale, precum și organizații din străinătate.

I2DS2 își propune să contribuie la dezvoltarea unor atitudini, motivații și comportamente necesare apărării și securității la nivel național, individual și organizațional, în contexte de vulnerabilitate, stări de pericol și amenințări care se pot constitui în factori de risc ai mediului intern și internațional de securitate.

Consiliul Director

Consiliul director

Niculae Iancu

Președinte, Fondator

Este specialist în domeniul securității naționale. A activat în domeniul cooperării militare internaționale și al planificării strategice, având o expertiză relevantă în ceea ce privește NATO, operațiile multinaționale, planificarea integrată și politicile publice în sfera securității, apărării și intelligence. Are o experiență de peste douăzeci de ani în domeniul cercetării științifice militare inginerești și al învățământului superior de intelligence și securitate.

  • Black LinkedIn Icon
eremia 1.jpg

Cristian Eremia

Vicepreședinte, Fondator

Este General maior în rezervă. A activat în serviciul extern ca diplomat militar la ambasadele României din F.Rusă, Ucraina și Slovacia. Ulterior a fost șef al Atașaturii române a apărării și apoi locțiitor pentru analiză strategică al șefului Direcției Informații Militare . A îndeplinit funcția de locțiitor militar al secretarului de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale din Ministerul Apărării Naționale.

  • Black LinkedIn Icon

Stefan Oprea

Membru CD, Fondator

Este General în rezervă. A îndeplinit funcțiile de Reprezentant Militar al României la NATO și UE, locțiitor al Șefului SMG, consilier al ministrului Apărării Militare și Director al Statului Major al Forțelor Terestre. A dobândit experiență internațională ca Director adjunct la Celula de Coordonare a Parteneriatului din cadrul Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE) în Mons, Belgia.

  • Black LinkedIn Icon

Stefan Danila

Membru CD, Fondator

Este General în rezervă, primul general de forțe aeriene numit în funcția de șef al Statului Major General în perioada 2011-2015. A fost pilot de supersonice, pe MiG-21 și MiG-21 LanceR, încheindu-și cariera de pilot pe avionul de transport C-130. A comandat două baze aeriene, are o mare experiență în conducerea organizațiilor militare, de la nivel tactic, la nivel strategic. Fără niciun angajament politic, a fost consilier al Primului Ministru și al ministrului Apărării Naționale până în anul 2017.

  • Black LinkedIn Icon
Stefan Danila Foto 3.jpg

Cristian Dincovici

Membru CD

Este General locotenent în  rezervă. Absolvent (șef de promoție) al Academiei Tehnice Militare. A îndeplinit funcții militare importante în țară și în străinătate. A îndeplinit funcția de șef al Direcției Informații Militare.

Este Președinte și CEO al TID Group, membru fondator cu personalitate juridică al I2DS2.

  • Black LinkedIn Icon

The Insource Development Group

TID Group este o companie privată, independentă și non-partizană, care furnizează servicii integrate sau adaptate de consultanță, informare și comunicare strategică și operațională, intelligence și securitate, intermediere afaceri, cercetare științifică și dezbatere academică și profesională, instruire și pregătire permanentă, precum și activități culturale
adaptate la responsabilitatea socială care decurge din viziunea companiei.

tid cu fundal transparent.png
bottom of page