top of page

Activitate I2DS2

ADIO MIG-21. ROMÂNIA INTRÄ‚ ÎN O NOUÄ‚ ERÄ‚ Gen Ștefan Dănilă la ObiectivEuroAtlantic cu Tudor Curtifan

12.05.2023

Generalul (r.) Ștefan Dănilă, membru fondator I2DS2, la Obiectiv EuroAtlantic cu Tudor Curtifan, Defense Romania.

Generalul (r.) Ștefan Dănilă, fost È™ef al Statului Major General È™i fost pilot de MiG-21 È™i MiG-21 LanceR, discută despre ce înseamnă să zbori un astfel de avion È™i ce reprezintă momentul retragerii lor pentru aviaÈ›ia militară a României. Ce se va întâmpla cu avioanele MiG-21 LanceR retrase È™i cu piloÈ›ii acestora, dar mai ales cu tehnicienii de la sol despre care puÈ›ină spre deloc lume vorbeÈ™te sunt È™i ele subiecte abordate.

Dezbaterea I2DS2 „Războiul din Ucraina. Stadiu. Scenarii de evoluÈ›ie. ImplicaÈ›ii pentru România È™i NATO

05.10.2022

I2DS2 a organizat în data de 5 octombrie un eveniment special dedicat analizării stadiului È™i evoluÈ›iilor Războiului din Ucraina, care a beneficiat de participarea unor reputaÈ›i experÈ›i din domeniile securității È™i apărării. InvitaÈ›ii speciali, Cristian Eremia È™i LaurenÈ›iu SfinteÈ™, au oferit perspective documentate È™i oneste asupra celui mai dramatic eveniment de securitate globală de după cel de-al Doilea Război Mondial. Dezbaterea a oferit un bun prilej pentru consolidarea comunității I2DS2 È™i dezvoltarea dialogului profesional È™i comunicării dintre specialiÈ™ti È™i publicul interesat de problematicile de securitate naÈ›ională, regională È™i internaÈ›ională.

I2DS2 organizează împreună cu Gândirea Militară Românească / Statul Major al Apărării conferinÈ›a de deschidere a ExpoziÈ›iei de tehnică militară È™i aerospaÈ›ială BSDA 2022

17.05.2022

I2DS2, alături de Gândirea Militară Românească/Statul Major al Apărării, este co-organizator al conferinÈ›ei de deschidere a celei de-a opta ediÈ›ii a celei mai mari expoziÈ›ii de tehnică militară È™i aerospaÈ›ială din regiunea Mării Negre - BSDA care va avea loc în data e 17 mai 2022 la BucureÈ™ti.

Tema conferinței este Parteneriatul strategic dintre industria națională de apărare și sistemul național de securitate și apărare - garanția stabilității și rezilienței naționale, regionale și euro-atlantice.

La eveniment vor participa primul-ministru al guvernului României,
Nicolae-Ionel Ciucă, membri ai guvernului, reprezentanÈ›i de nivel înalt din Ministerul Apărării NaÈ›ionale, ai mediului de afaceri din È›ară È™i străinătate, ai misiunilor diplomatice acreditaÈ›i la BucureÈ™ti È™i alte personalități din domeniul securității, apărării È™i intelligence-ului.

​

I2DS2 partener al ConferinÈ›ei È™tiinÈ›ifice internaÈ›ionale anuale, organizată de Revista „Gândirea militară românească” 11-13.11.2021

Panel plenar ”Intelligence acÈ›ionabil în dinamica provocărilor geopolitice transformaÈ›ionale de la Marea Neagră”, 12.11.2021

La acest panel au participat reprezentanÈ›i ai serviciilor române de informaÈ›ii civile È™i militare, precum È™i din mediul politic, academic È™i non-guvernamental, I2DS2 fiind reprezentat de vice-preÈ™edintele AsociaÈ›iei, Glmr (r) Cristian Eremia. Dezbaterile au fost un bun prilej pentru clarificarea unor concepte È™i relevarea unor caracteristici concrete ale operaÈ›iilor de intelligence ale unor state ostile NATO È™i UE È™i modul posibil de afectare a securității transatlantice sub impactul numeroaselor provocări de securitate cu care ne confruntăm în prezent.

Reprezentantul I2DS2 a prezentat rezultate ale unor investigaÈ›ii ale AsociaÈ›iei privind  unele tendinÈ›e în operaÈ›iile serviciilor de intelligence în plan regional sau global. O primă tendință la care s-au aliniat mai multe servicii de informaÈ›ii din statele Regiunii Extinse a Mării Negre (REMN) este aceea de a creÈ™te eforturile de asimilare a tehnologiilor avansate, emergente disruptive/perturbatoare, respectiv pentru inovarea È™i implementarea  de soluÈ›ii integrate de intelligence pentru operaÈ›iile actuale È™i de viitor. Toate acestea reprezintă reale provocări pentru serviciile de informaÈ›ii È™i securitate de pretutindeni. În REMN sunt vizibile acÈ›iunile Rusiei È™i Turciei în aceste direcÈ›ii. Au fost abordate cu prioritate tehnologiile avansate sau critice de culegere È™i procesare a informaÈ›iilor externe în domeniile SIGINT, COMINT, IMINT, GEOINT È™i desigur OSINT. 

O altă tendință certă este aceea de folosire a tehnologiilor fără pilot, în special a sistemelor aeriene sau navale fără pilot, de către unele state din REMN pentru misiuni de ISR È™i ISTAR. Se remarcă aici nu numai GRU È™i FSB din Rusia - care folosesc la scară largă astfel de drone, dar È™i performanÈ›ele convingătoare atinse de Turcia. Au fost constant asimilate tehnologiile care să asigure superioritate È™i competitivitate în SpaÈ›iul Cibernetic. A fost detaliat cazul serviciilor ruse de informaÈ›ii, care devin din ce în ce mai agresive, inclusiv în operaÈ›iile de intelligence clasic.

A fost argumentată concluzia că, în războaiele din viitor, neregulate, hibride, totale sau de nouă generaÈ›ie, transformarea digitală, analiza predictivă È™i asistarea proceselor decizionale, învățarea automată È™i inteligenÈ›a artificială vor schimba jocurile (”game changer”). Va conta extrem de mult È™i viteza de asimilare a noilor tehnologii de către serviciile de informaÈ›ii È™i celelalte structuri de forță ale statelor. Schimbările È™i tendinÈ›ele de creÈ™tere a intensității È™i agresivității operaÈ›iilor serviciilor ruse se realizează în contextul războiului de nouă generaÈ›ie pe care Rusia l-a lansat împotriva Occidentului. Ca atare, a bloca acÈ›iunile serviciilor de informaÈ›ii ale Moscovei ar fi practic primul pas către o descurajare cu succes.

I2DS2 organizează Panelul ”Geostrategy Cyberscaling” în cadrul Maratonului Securității Cibernetice la Marea Neagră, conferinÈ›a online susÈ›inută anual de Universitatea Maritimă din ConstanÈ›a

26.06.2021

În data de 28.06.2021, 10.00-12.00, I2DS2 va organiza, împreună cu AsociaÈ›ia Română pentru EducaÈ›ie È™i Cultură de Securitate - ARECS, Panelul ”Geostrategy Cyberscaling” în cadrul Maratonului Securității Cibernetice la Marea Neagră, conferinÈ›a online susÈ›inută anual de Universitatea Maritimă din ConstanÈ›a.

Panelul va fi moderat de Niculae Iancu, președintele I2DS2 și va beneficia de participarea extraordinară a Gl.(r) Ștefan Dănilă, fost șef al SMAp și membru al CD al I2DS2, dr, Claudiu Lucaci, strateg și lector SNSPA, Dl. Gabriel Mazilu, strateg și fost locțiitor al șefului Centrului Național Cyberint și Gl.bg.(r) Mihai Liviu Dănilă, vicepreședintele ARECS și expert TAIEX.

În cadrul panelului vor fi abordate schimbările geopolitice globale, impactul noilor tehnologii asupra lumii de astăzi, securitatea cibernetică pe agenda organizaÈ›iilor internaÈ›ionale politice, de securitate È™i apărare, comunicare strategică vs fake news È™i propagandă în spaÈ›iul cibernetic.

Mai multe detalii pe site-ul web al conferinței https://conference.blackseacybersecurity.net/2021/.

I2DS2 a participat la ConferinÈ›a „Perspective È™i direcÈ›ii noi pentru AlianÈ›a Nord-Atlantică în perioada post-pandemică” organizată de ISPAIM

04.03.2021

Mai mulÈ›i membri ai I2DS2 au participat în data de 04 martie la ConferinÈ›a „Perspective È™i direcÈ›ii noi pentru AlianÈ›a Nord-Atlantică în perioada post-pandemică”, organizată de Institutul pentru studii politice de apărare È™i istorie militară (ISPAIM) din cadrul MApN.

Aspectele abordate în cadrul discuÈ›iilor au vizat problematici de actualitate È™i preocupări legate de provocările la adresa AlianÈ›ei Nord-Atlantice, imperative È™i realități strategice. Au fost discutate È™i noile coordonate impuse de criza post-coronavirus în contextul dezbaterilor care urmează la nivelul NATO, cu referire la summit-ul din acest an, Agenda 2030 È™i noul concept strategic.”

Dezbaterea a fost un bun prilej pentru clarificarea unor concepte È™i relevarea unor direcÈ›ii pentru securitatea transatlantică, sub impactul numeroaselor provocări de securitate cu care ne confruntăm în prezent.

​

Niculae Iancu È™i Ștefan Dănilă au deschis InnovX - BCR Day în cadrul panelului Macrotrends in Geopolitics

15.12.2020

Niculae Iancu È™i Ștefan Dănilă, preÈ™edintele È™i vice-preÈ™edintele I2DS2, au oferit o perspectivă geopolitică È™i de securitate asupra anului 2021 în cadrul primului panel al InnovX - BCR Day. Panelul a fost moderat dinamic de IonuÈ› Stanimir, Director Marketing & Communication la BCR È™i Co-Founder BCR - InnovX. 

Au fost relevate macro-trenduri globale precum: suprapunerea dintre multilateralism È™i multipolarism, presiunea crescândă asupra normelor È™i valorilor occidentale care au modelat sistemul internaÈ›ional în ultimele trei decenii, creÈ™terea complexității amenințărilor È™i provocărilor de securitate È™i mutaÈ›ia centrului de greutate al cercetărilor disruptive cu potenÈ›ial de aplicaÈ›ii duale din zona militară către cea civilă.

O notă aparte a revenit securității cibernetice, dar È™i provocărilor etice È™i morale ale investiÈ›iilor în tehnologiile de inteligență artificială, realitate augmentată sau maÈ™ini autonome.  

I2DS2 partener al ConferinÈ›ei È™tiinÈ›ifice internaÈ›ionale “COORDONATE ALE STRATEGIEI MILITARE, ÎN CONDIÈšIILE UNEI ABORDÄ‚RI SINERGICE A REZILIENÈšEI ÎN DOMENIUL SECURITÄ‚ÈšII”, organizată de Revista „Gândirea militară românească”

10.11.2020

AsociaÈ›ia „Servicii Integrate de Securitate, Apărare È™i Intelligence” (I2DS2) este partener al ConferinÈ›ei È™tiinÈ›ifice internaÈ›ionale “COORDONATE ALE STRATEGIEI MILITARE, ÎN CONDIÈšIILE UNEI ABORDÄ‚RI SINERGICE A REZILIENÈšEI ÎN DOMENIUL SECURITÄ‚ÈšII”, organizată de Revista „Gândirea militară românească” a Statului Major al Apărării, în perioada 12-14 noiembrie 2020.

ConferinÈ›a reprezintă un prilej remarcabil pentru dezbaterea unor teme fierbinÈ›i de pe agenda de securitate naÈ›ională È™i internaÈ›ională. Organizată pe trei secÈ›iuni, conferinÈ›a va beneficia de prezenÈ›a unor vorbitori de marcă din domeniile securității È™i apărării, care vor discuta asupra transformărilor mediului de securitate internaÈ›ională, rezilienÈ›ei securității naÈ›ionale, războiului informaÈ›ional È™i rolului comunicării strategice în apărarea naÈ›ională, managementului resurselor de apărare È™i multor alte teme de mare interes în actuala lume a contradicÈ›iilor geopolitice È™i geostrategice.

ReprezentanÈ›ii I2DS2 vor participa în cadrul mai multor paneluri pentru a contribui la consolidarea unor idei de forță ca fundament al unor soluÈ›ii inteligente È™i acÈ›ionabile pentru principalele probleme cu care se confruntă astăzi ecosistemul naÈ›ional de securitate È™i apărare.

Detalii pe site-ul de internet al conferinței: http://gmr.mapn.ro/pages/view/146

Participarea Dr. Mircea Constantin Scheau, expert securitate cibernetică I2DS2, la Workshop-ul online, organizat de Universitatea „Constantin BrâncuÈ™i” Târgu-Jiu: „Digitalizarea È™i piaÈ›a forÈ›ei de muncă”

12.09.2020

Dr. Mircea Constantin Scheau, expert securitate cibernetică I2DS2, va participa cu prezentarea „Rolul educaÈ›iei în faÈ›a provocărilor cibernetice” la Workshop-ul online, organizat de Universitatea „Constantin BrâncuÈ™i” Târgu-Jiu: „Digitalizarea È™i piaÈ›a forÈ›ei de muncă”, în data de 18.09.2020.

I2DS2 promovează, susÈ›ine, dezvoltă È™i diseminează orientări, analize, politici È™i strategii; organizează forme adecvate de cultură È™i educaÈ›ie; precum È™i activități care privesc cercetarea È™i inovarea în domeniile securitate, apărare È™i intelligence.

Participarea I2DS2 în calitate de partener la ConferinÈ›a "BUILDING THE MARITIME CYBERSECURITY WORLD IN THE NEXT DECADE" organizată de Universitatea Maritimă din ConstanÈ›a

22.06.2020

I2DS2 a participat la Sesiunea a doua a ConferinÈ›ei "BUILDING THE MARITIME CYBERSECURITY WORLD IN THE NEXT DECADE" organizată de Universitatea Maritimă din ConstanÈ›a. Niculae Iancu, preÈ™edintele I2DS2 a asigurat co-moderarea panelului, alături de Liviu Mihai Dănilă, vice-preÈ™edintele ARECS.

În cadrul panelului intitulat "EXPLORING UNPREDICTABILITY AND EMBRACING UNCERTAINTY IN THE MARITIME CYBERSECURITY AT THE BLACK SEA" au susÈ›inut prezentări dl. DragoÈ™ Preda, secretar de stat pentru ComunicaÈ›ii È™i Tehnologia InformaÈ›iei, prof. Marian Zulean din cadrul Universității din BucureÈ™ti, dl. Ion Iftimie, NATO Defense College in Rome, dl. Silviu Neghină, Sigfox, dl. Ioan-Alexandru Drăgan, Trencadis, dl. Mircea Scheau, I2DS2 È™i prof. Gabriel Raicu, prorector Universitatea Maritimă ConstanÈ›a.

Participarea la consultarea organizată de Ministerul Apărării NaÈ›ionale cu privire la Analiza Strategică a Apărării 

30.03.2020

În perioada ianuarie-martie, I2DS2 a participat la procesul de consultare extinsă organizat de Ministerul Apărării NaÈ›ionale în contextul elaborării Analizei Strategice a Apărării, document fundamental de politică publică de apărare. 

În acord cu tematicile supuse dezbaterii, I2DS2 a contribuit cu trei rapoarte de analiză a căror concluzii au fost prezentate de preÈ™edintele AsociaÈ›iei, Niculae Iancu.

Prognoza mediului de securitate din perspectiva anului 2040 oferă o reprezentare È™i interpretare a naturii È™i distribuÈ›iei amenințărilor la adresa securității naÈ›ionale a României care ar trebui gestionate în planul apărării naÈ›ionale la orizontul anului 2040.

InfluenÈ›a tehnologiilor emergente È™i disruptive asupra organizării È™i întrebuințării forÈ›elor armate propune definiÈ›ii pentru noÈ›iunile care se regăsesc în mod constant în dezbaterile asupra impactului noilor tehnologii asupra apărării È™i oferă estimări È™i prognoze cu privire la impactul tehnologiilor emergente È™i disruptive asupra organizării È™i întrebuințării forÈ›elor armate.

Scenariile alternative în planificarea strategică a apărării oferă un set de scenarii alternative de planificare, acele evenimente foarte puÈ›in probabile, greu de anticipat, dar cu impact semnificativ, pentru care, de regulă, cauzele sunt stabilite È™i descrise post factum.

I2DS2 va continua să se implice activ în sprijinirea realizării Analizei Strategice a Apărării È™i a proceselor subsecvente.

Masă rotundă pe tema evoluÈ›iei mediului de securitate È™i consecinÈ›e asupra politicii de apărare a României

21.01.2020

I2DS2 a participat marÈ›i, 21 ianuarie 2020, la Masa rotundă „Coordonate ale mediului actual de securitate È™i consecinÈ›e asupra politicii de apărare a României. Fundamentarea documentelor strategice prin analiza strategică a apărării” organizată de Institutul pentru studii politice de apărare È™i istorie militară din cadrul MApN. Întâlnirea a avut loc în contextul elaborării Analizei Strategice a Apărării, demers extrem de important pentru asigurarea coerenÈ›ei procesului de planificare a apărării naÈ›ionale într-un mediu internaÈ›ional de securitate din ce în ce mai impredictibil È™i complex.

Conform comunicatului MApN, „la activitate au participat reprezentanÈ›i ai AdministraÈ›iei PrezidenÈ›iale, Ministerului Afacerilor Externe, mediului academic, societății civile, industriei naÈ›ionale de apărare È™i ai Ministerului Apărării NaÈ›ionale”.

VicepreÈ™edintele I2DS2, gl.(r) Ștefan Dănilă, a moderat panelul Fundamentarea strategiilor de apărare. Analiza strategică a apărării.” È™i a formulat concluziile evenimentului.

I2DS2 va continua să se implice activ în sprijinirea realizării Analizei Strategice a Apărării È™i a proceselor subsecvente.

“Analiza Strategică a Apărării 2020” – reuniune de lucru

17.01.2020

I2DS2 a participat vineri, 17 ianuarie 2020, la prima reuniune de lucru, organizată de Statul Major al Apărării cu grupurile de reflecÈ›ie, dedicată consultărilor È™i contribuÈ›iilor la procesul de “Analiză Strategică a Apărării 2020”. Conform comunicatului Ministerul Apărării NaÈ›ionale, la activitate au participat militari, reprezentanÈ›i din cadrul societății civile, mediului academic românesc È™i a think-tank-urilor de specialitate: Institutul ASPEN, Centrul de Prevenire a Conflictelor È™i Early Warning, New Strategy Center, German Marshall Fund, AsociaÈ›ia „SoluÈ›ii Integrate de Securitate, Apărare È™i Intelligence”, Monitorul Apărării È™i Securității, Institutul pentru studii politice de apărare È™i istorie militară, precum È™i din Universitatea NaÈ›ională de Apărare.

Dezbatere deschisă pe tema apărării europene

12.12.2019

AsociaÈ›ia „SoluÈ›ii Integrate de Securitate, Apărare È™i Intelligence” a organizat în data de 12 decembrie 2019 o dezbatere deschisă pe tema „Apărarea europeană. Concept abstract sau obiectiv pragmatic pentru securitatea naÈ›ională a României ?” (Detalii aici ...) La dezbatere au participat foÈ™ti decidenÈ›i de nivel înalt È™i specialiÈ™ti ai domeniilor securității È™i apărării, alături de reprezentanÈ›i ai mediului de faceri, comunității academice È™i de cercetare. Introducerea tematicii È™i moderarea discuÈ›iilor au fost asigurate de Niculae Iancu, preÈ™edintele I2DS2. Cristian Eremia È™i George Tibil, membri I2DS2, au oferit o perspectivă asupra evoluÈ›iei, stadiului È™i perspectivelor de dezvoltare ale securității È™i apărării europene. Au fost detaliate teme precum: CFSP È™i EEAS;  CSDP - viziune, istoric, evoluÈ›ie; iniÈ›iativele europene din domeniul apărării - PESCO È™i EDF, alături de mecanismele CDP È™i CARD; mobilitatea militară È™i grupurile de luptă UE. Împreună cu audienÈ›a au fost explorate scenarii alternative de apărare europeană în actualul context internaÈ›ional de securitate. Întrebarea dominantă a fost: „Care ar fi deciziile inteligente pe care È›ara noastră ar putea să le asume în contextul aparent dihotomic conferit de determinarea Bruxellesului pentru accelerarea integrării apărării europene, respectiv accentuarea divergenÈ›elor de viziune cu privire la viitorul securității transatlantice?”

ParticipanÈ›ii au exprimat în mod argumentat opinii extrem de diverse, cu note de euro-scepticism, „euro-realism” sau optimism moderat.

O concluzie de fond ar putea fi că „UE (Europa) nu este pregătită să se apere singură, NATO continuă să reprezinte cea mai solidă garanÈ›ie că Europa poate face față provocările de securitate prezente È™i viitoare, însă participarea la dezvoltările spaÈ›iului comun al apărării UE reprezintă o prioritate, care trebuie abordată cu înÈ›elepciune”.

NATO leaders gathered in London this morning to reaffirm their commitment to strengthen the Alliance in a strategic context of ”distinct threats and challenges emanating from all strategic directions.”

​

You could find the key points of the London Declaration in our Strategic brief.

Coperta Strategic Brief London 2019.jpg

Dezbatere deschisă pe tema patriotismului cu tineri antreprenori români

29.10.2019

AsociaÈ›ia „SoluÈ›ii Integrate de Securitate, Apărare È™i Intelligence” a organizat în data de 29.10.2019 o dezbatere deschisă pe tema conceptului de patriotism cu tineri antreprenori români. Dezbaterea a fost moderată de Niculae Iancu, preÈ™edintele I2DS2, în timp ce discussant a fost Ciprian Păltineanu. Vorbitori: Daniel Dumitrescu, Bogdan Ștefan È™i Alex GligaLa dezbatere au participat foÈ™ti decidenÈ›i de nivel înalt È™i specialiÈ™ti ai domeniilor securității È™i apărării, alături de reprezentanÈ›i ai mediului de afaceri È™i membri I2DS2. 

Subiectele centrale ale dezbaterii au fost: patriotismul È™i naÈ›ionalismul - particularități È™i convergenÈ›e, patriotismul în epoca globalizării, patriotismul -afacerile - statul.

Participare la „Startup Grind Bucharest Innovation & Finance in Dual Use Technologies”

17.10.2019

Niculae Iancu, preÈ™edintele I2DS2, a participat în data de 17 octombrie la o dezbatere asupra provocărilor È™i oportunităților conferite de tehnologiile duale mediului de afaceri È™i cercetării româneÈ™ti.

Invitatul special al serii a fost James Harris, Vice President at PFP Cybersecurity, care a explicat cât de important este parteneriatul public-privat în dezvoltarea  tehnologiilor cu dublă utilizare. Sănătatea unui ecosistem naÈ›ional de tehnologii duale asigură performanță È™i competitivitate într-o lume din ce în ce mai afectată de impactul noilor tehnologii.

Moderatorul dezbaterii a fost Daniel Dumitrescu, startupgrind bucharest, InnovX BCR.

Participare la Simpozionul naÈ›ional „Securitate organizaÈ›ională. Provocări È™i perspective”

10.10.2019

I2DS2 a participat, în data de 10 octombrie, la Deva, la Simpozionul naÈ›ional „Securitate organizaÈ›ională. Provocări È™i perspective”.

La eveniment au participat peste 100 de reprezentanÈ›i ai autorităților locale È™i ai instituÈ›iilor de justiÈ›ie, apărare, ordine publică È™i securitate naÈ›ională, precum È™i din cadrul ONG-urilor interesate de temele de referință, din Hunedoara È™i din regiune.

Tema centrală a dezbaterilor a fost protecÈ›ia informaÈ›iilor clasificate È™i modalitatea în care securitatea organizaÈ›ională È™i securitatea naÈ›ională sunt influenÈ›ate de capacitatea acestora de gestionare a informaÈ›iilor clasificate.

Participare la ConferinÈ›a „Politica de securitate naÈ›ională, de la gândirea strategică la instituÈ›iile de securitate È™i apărare”

03.10.2019

Membri ai AsociaÈ›iei „SoluÈ›ii Integrate de Securitate, Apărare È™i Intelligence” au participat în data de 03.10.2019 la ConferinÈ›a „Politica de securitate naÈ›ională, de la gândirea strategică la instituÈ›iile de securitate È™i apărare” organizată de Monitorul Apărării È™i Securității, proiect dezvoltat cu participarea I2DS2/TID Group.

Niculae Iancu a moderat primul panel „Interesele naÈ›ionale fundamentale È™i Amenințările la adresa securității naÈ›ionale (de la percepÈ›ie la raÈ›ionalitate)”, George Tibil a moderat panelul 3 „Securitatea naÈ›ională a României în context internaÈ›ional - Există modele ideale de securitate naÈ›ională?”, iar Ștefan Dănilă a fost invitat special în cadrul panelului 2 „Capacitatea României de a asigura securitatea naÈ›ională a statului È™i cetățenilor săi” È™i a formulat concluziile conferinÈ›ei la final, alături de organizatorul întregului eveniment, Adrian Sârbu, Mediafax.

​

Participare la masa rotundă „digitizare, securizare, viziune integrată”

30.09.2019

AsociaÈ›ia „SoluÈ›ii Integrate de Securitate, Apărare È™i Intelligence” a participat în data de 30.09.2019 la masa rotundă „digitizare, securizare, viziune integrată” organizată de Clusterul INOMAR, Universitatea Maritimă din ConstanÈ›a È™i ConstanÈ›a Port Business Association. La dezbatere au participat reprezentanÈ›i ai autorităților cu atribuÈ›ii în domeniul managementului portuar, instituÈ›iilor de securitate naÈ›ională È™i aplicare a legii din ConstanÈ›a, mediului de afaceri, precum È™i ai unor asociaÈ›ii È™i furnizori de servicii È™i soluÈ›ii de securitate.

Cu acest prilej, a fost prezentată concepÈ›ia proiectului PCY INFRANET care vizează crearea unui spaÈ›iu virtual comun È™i oferă o gamă extinsă de servicii cibernetice tuturor actorilor din sectorul maritim-portuar.

UMC 300919 2.jpg

Dezbatere deschisă pe tema conceptului de securitate naÈ›ională

24.09.2019

AsociaÈ›ia „SoluÈ›ii Integrate de Securitate, Apărare È™i Intelligence” a organizat în data de 24.09.2019 o dezbatere deschisă pe tema conceptului de securitate naÈ›ională. La dezbatere au participat foÈ™ti decidenÈ›i de nivel înalt È™i specialiÈ™ti ai domeniilor securității È™i apărării, alături de reprezentanÈ›i ai comunității academice È™i de cercetare, mediului de afaceri È™i promotori ai gândirii strategice È™i prospective. Temele centrale ale dezbaterii au fost: conceptul de securitate naÈ›ională între abstractizare È™i banalizare, soluÈ›ii sistemice pentru asigurarea securității naÈ›ionale, locul È™i rolul statului È™i cetățeanului în cadrul ecosistemului de securitate naÈ›ională, influenÈ›a contextului internaÈ›ional de securitate asupra securității naÈ›ionale.

Discuțiile au fost moderate de Niculae Iancu, președintele I2DS2, iar temele au fost substanțiate de Ștefan Dănilă, vice-președintele I2DS2.

bottom of page